История – колкото криминална, толкова и забавна, разказва в репортаж по Нова ТВ Мартин Георгиев. 70-годишна жена изгони крадци от дома си, биейки ги с пръчка. Случаят е от сряда вечерта в плевенското село Одърне.
Жената се казва Иваничка Христова. „Хвана ме страх, когато ги видях с качулки и маски. Държаха пистолети в ръцете, а аз ги ударих с пръчката”, спомня си тя.
70-годишната Иваничка и 78-годишният ѝ съпруг Ради за първи преживяват опит за грабеж в нощта на 8 февруари, в 1.30 часа след полунощ. Жената била будна пред телевизора. „Чукна се, аз дръпнах пердето и видях двама с маски и качулки. Само очите им се виждаха. Уплаших се. Три пъти викнаха да отварям, но аз им казах: „Марш от тук”. Разбиха вратите и аз викнах на Радко да става. Те крещяха: „Давай парите!”. Какви пари? Ние сме бедни хора. Откъде да ги взема?”, разказва възрастната жена.
Иваничка и Ради живеят скромно с малките си пенсии. И двамата получават по 400 лв. Тя е работила в местното училище над 20 години. Била е хигиенист. В момента на грабежа бързо забравя за уважението и възпитанието от училището.
Възрастната жена е дала описание на нападателите – млади мъже с маски. Иваничка и Ради дежурят на пост през нощта, очаквайки крадците да се върнат. Въпреки страха, семейството е готово отново да се отбранява, но този път не с пръчка.
В петък следобед стана ясно, че полицаите в Плевен са задържали двама непълнолетни младежи за нападението над възрастна жена, която ги прогонила с пръчка.
Те са арестувани след 36 часа разследване за влизането в дома на 70-годишната Иваничка Христова. Младежите са от село Одърне. Единият е криминално проявен. Има регистрация за шофиране на кола без книжка.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.