Детство без родители, живот в лишения и немотия и уповаване единствено на баба си.

Така преминава ежедневието на 12-годишния Димитър от Елена. Той се нуждае от дрехи, обувки, ново креватче и всичко нормално, което да му позволи лукса да бъде дете като връстниците си. Неговата история оповести фондация „Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще“, след като баба му Ирина, притисната в ъгъла от беднотия, потърси за помощ организацията.

71-годишната жена отглежда сама своя внук в Елена. Майката на детето от години не присъства в живота на момчето, а миналото лято бащата се разболява от рак на кръвта. Заради заболяването мъжът живее в друг град и се бори за живота си. Затова грижите за Митко падат върху плещите на Ирина.

Баба и внуче делят един покрив, но условията за живот в дома им са лоши.

Нуждаят се от хладилник, гардероб, спални комплекти, дърва за огрев, маса и столове. Голяма необходимост имат от две единични легла, защото в момента спят на счупен диван и пробито от пружина легло.

„Нуждаят се от средства за техните битови разходи, тъй като зимните месеци са им доста трудни. Детето пътува с бус до училище, плащат и за храна по време на уроците, като в момента това са им непосилни разходи. Детето има нужда от дрехи в размер 167 см и обувки 37 номер. Малкият герой е голям фен на футбола и конкретно на отбора „Реал Мадрид“ Много обича да играе футбол и са му нужни бутонки, чорапи, калци и кори“, споделят от организацията „Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще“.

Митко мечтае да има телефон и лаптоп, на който да изготвя презентации за училище.

От фондацията стартират мисия за изграждане на детска стая в дома на семейството и осигуряване на нормален живот за бабата и внучето.

Всеки, който желае да подкрепи каузата за Ирина и Димитър, може да се свърже с организацията на телефони 0893 025-067 и на 0888 020 491.

Още по темата ТУК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.