Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт – срам. Срам дотам, че вчера Христо Иванов да каже, че те имали само порция дробчета. Не ми се говори на Гергьовден в кулинарно отношение, но другите изяли тлъстото, а за него останали дробчетата с Наско Атанасов. Срам за този парламент.“ Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува пред Би Ти Ви решението на Народното събрание България да предостави военнотехническа помощ на Украйна, пише вестник „Дневник“.
„То няма решение. Те само консумират парите на данъкоплатците в парламента и си разпределят постове“, настоя още той в Пловдив и допълни, че „няма помощ, има кризисен пиар на Кирил Петков“. Той изрази недоволство и от посланика на Украйна, който „повече няма да дойде при мен“ в централата на ГЕРБ. „Щом вкараха и украинския посланик, и украинците в техния пиар да им спасява коалицията, този посланик, в централата на ГЕРБ, пред много хора, включително и президента Порошенко, настояваха за военна помощ, каквато и да е – ракети, самолети, танкове, каквото имаме. И ми праща писмо сега, за да спаси Кирил Петков“, имайки предвид депозираното в парламента от посланика писмо от украинския президент Володимир Зеленски преди гласуването на решението в сряда.
Запитан от журналисти по време на негова среща с Пловдивския митрополит Николай трябва ли да има предсрочни парламентарни избори бившият премиер заяви, че управляващите трябвало да стоят, докато „заравнят всичко“. „И всяка мисъл, че те можели да бъдат добро за България – да си заминат като антихристите“, остър беше бившият премиер.
Борисов коментира още, че президентът Румен Радев бил довел и „инсталирал тези“, а сега „всячески се пази от Стефан Янев и от другите“, защото хората го сочели само него с пръст за колебливите му позиции и за това, че няма позиция.
„Аз преди една година ви казах – който сее ветровете, жъне бурите. Народът се мрази, Радев направи така, че хората да се мразят“, каза още лидерът на ГЕРБ.
Попитан дали България може да ремонтира украинска военна техника във военните заводи „Авионамс“ и ТЕРЕМ, при положение че няма части и работна ръка, Борисов даде положителен отговор, като се похвали, че можел да изнесе лекция за военните заводи, които „за разлика от другите“ той бил „посещавал, възстановявал, одържавявал“.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.