Повече от четиридесет малки творци се включиха в кампанията „Аз и моето семейство“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. С помощта на рисунка децата трябваше да пресъздадат семействата си. Инициативата на Народно читалище „Светлина“ в Караманово беше посветена на Деня на християнското семейство – 21 декември, когато се отбелязва християнския празник Въведение Богородично. Освен от различни краища на страната в конкурса участва и рисунка на момче от Румъния.
„Традициите, свързани с българското семейство, се предават от поколение на поколение. Може би тези устои са допринесли за оцеляването на българщината през вековете. Колкото и тривиално да звучи, семейството е най-малката брънка в обществото, но от него зависи какви личности ще израснат“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.
Журито единодушно присъди специалната награда за оригиналност на творбата на местната детска градина „Радост“. Рисунката „Животът в моето семейство“ на Алекс Блажев заслужено беше отличена с първа награда. Всички участници в конкурса ще получат грамота, скицник и маркери за рисуване, осигурени от читалищното настоятелство.
Денят на християнското семейство беше отбелязан във всички населени места на община Ценово.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.