Протестиращи срещу коалиционното правителство на Кирил Петков пристигнаха в София с организиран транспорт. Снимки и видео в социалните мрежи показват, че централният столичен булевард „Дондуков“ е задръстен с паркирали автобуси. От регистрационния номер личи, че част от тях идват от Разград, Кърджали и Хасково. Най-вероятно става дума за симпатизанти на ДПС, които участваха в антиправителствените демонстрации пред парламента и във вторник, пише вестник „Сега“.
Днес протестът за оставката на Кирил Петков се провежда пред катедралата катедрала “Св. Александър Невски”. Освен ДПС, там ще протестират и партия „Възраждане“. „Благодарим ви за подкрепата вчера! Борбата продължава и днес. 17:00 ч. зад Народното събрание, до Александър Невски“, пише в профила на партията във Фейсбук.
На същото място се провежда и демонстрация под надслов „Национален протест против високите цени на горивата“. Искания им са цените на бензин и дизел да са под 2 лв., а на газа под 1 лв. Част от протестиращите се заканват да стигнат до Народното събрание.
Освен срещу правителството, днес ще има и „Шествие на промяната“. „Не на мафията! Не на корупцията! Не на задкулисието! Не искаме нови избори и не искаме ГЕРБ и ДПС на власт!“, пише в описанието на събитието. Началната точка на шествието е пл. „Народно събрание“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.