Автобус със сръбска регистрация катастрофира на АМ „Тракия”. Той се е обърнал в канавка, съобщи bTV, пише вестник „Сега“. На мястото са пристигнали две линейки и пожарна. Автобусът е превозвал деца, връщащи се от почивка на българското Черноморие. В него са пътували 49 души, сръбски граждани. При инцидента са пострадали 12 души, от които четирима възрастни и осем деца. Двама души са тежко ранени, сред които едно дете и един възрастен. Медицинска помощ се оказва в Стара Загора.
Произшествието е станало в района на 216 км в посока София в 20.10 ч. като засега не са ясни причините за произшествието. Пътят е бил мокър. Децата са част от фолклорния ансамбъл „Юлира“ и са от предградието на Белград Батайница. Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев съобщи, че автобусът е влязъл в България през ГКПП „Калотина“ на 7 август. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев екип от следователите от Националната следствена служба заминават за мястото на пътния инцидент край Стара Загора.
В резултат на катастрофата, по магистралата за София се образума километрично задръстване. Затворен е входът на магистралата от Сливен. Пътна полиция опитва да пусне обходни маршрути.
Министерството на здравеопазването информира, че на сигнала за инцидента, получен малко след 20.00 ч., незабавно са се отзовали линейки от филиалите на ЦСМП в Сливен и Стара Загора. На място е извършена оценка на състоянието на пострадалите и лицата, при които е установена необходимост от болнично лечение, веднага са транспортирани за оказване на медицинска помощ в болнични условия. Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пътува към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора, където утре ще даде брифинг в 7.45 сутринта.
Жена, пътувала в автобуса, разказа в ефира на NOVA какво се е случилото минути преди катастрофата. По думите ѝ един от родителите е искал да седне на предната седалка до шофьора. Той се е обърнал да отвори седалката и така воланът се е завъртял.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.