Декември месец започна с голямата новина, че голяма авария по водопровода край Вардим оставя Свищов и населените места без вода. Вестта бе обявена от кмета Генчев пред общественото радио вечерта миналата сряда. Градоначалникът не пропусна за пореден път да спомене от БНР, че тръбата е от преди 11 години, има прокурорска проверка за нея и не е въведена в експлоатация …
Следващия ден темата бе доразвита творчески от кмета отново в националния ефир. Забавянето на ремонта на „авариралия участък” се дължи един път заради терен и условия. После причината стана липсата на резервни части…
Последната официална новина е от 3 декември вечерта. Пред любимото държавно радио Генчев дава последна сводка: „Второ денонощие след голямата авария на довеждащия водопровод за Свищов екипите на водоснабдителното дружество все още не могат да започнат работа по нейното отстраняване.
Пробивът е на водопровода в труднодостъпен район край село Вардим. Решен е проблемът с доставката на липсващите резервни части за отстраняване на аварията, но екипите все още не могат да започнат работа, заяви за БНР кметът на община Свищов Генчо Генчев:
„Силно оводненият терен не позволява навлизането на екипите на ВиК Йовковци за нейното отстраняване. Осигурени са всички необходими резервни части за отстраняване на аварията и при първа възможност в утрешния ден екипите отново ще се опитат да влязат за отстраняването на аварията“.
Аварията по водопровода не е голяма, коментират работещи в местния клон на водния монополист. Но към момента по нареждане на кмета Генчев не се предприемат никакви действия за отстраняването й…
Може би целта е града да остане без вода, както през септември 2019 година. Защо се прави това днес не е много ясно! Може би целта е да се гарантира още едно финансиране, поредното за така и неосъществения до момента ремонт на водопровода.

Още за „аварията“: https://actualnosvishtov.com/misteriya-obvi-avariyata-na-vodoprovoda/

https://actualnosvishtov.com/vtori-den-kmetat-igrae-tuka-ima-tuka-nema/

Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.