Болницата в Свищов е с редица подобрения в полза на пациентите. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Днес кметът Генчо Генчев и управителят на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ Илиян Венков, съвместно с представители на общинска администрация и на фирмата изпълнител направиха оглед и провериха работата на новия асансьор в Поликлиниката, който е готов и предстои да бъде пуснат в експлоатация след издаване на разрешение от Държавната приемателна комисия.

Модерното съоръжение ще обслужва поликлиничната част на свищовското лечебно заведение, а демонтажът на стария се наложи поради некачественото му изпълнение и негодността му да функционира. Подмяната на подемното съоръжение струва на Общината 120 000 лева, а тя е наложителна, тъй като необходимостта от него е голяма и ще осигури равен достъп на възрастните хора, хората с увреждания и майките с деца до лекарските кабинети, клинична лаборатория и отделението по „Хемодиализа“. Асансьорът ще има достъп както от вътрешната част на Поликлиниката, така и от двора, което значително ще облекчи хората с инвалидни колички.

За подобряване достъпа на населението до МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ и получаване на адекватни здравни грижи, Общината и болничното заведение съвместно изградиха и рампа на централния му вход, която вече е в експлоатация. За пълноценното и нормално функциониране на лечебното заведение, до дни ще бъде приключен и ремонтът на Спешния център, което значително ще повиши качеството на предлаганата здравна услуга.