Здравният министър посети болницата

Преглеждания: 250 #
16 Nov 2020

След уложнената ситуация в свищовската болница на посещение пристигна министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, съобщи сайта на мръсно-бялата къща. Той се запозна с проблемите на лечебното заведение, което изпитва краен недостиг на медици.

Както вече стана ясно, Covid отделението в Свищов е препълнено с пациенти, но лекари, които да се грижат за тях няма. До преди дни обслужващият персонал бяха две медицински сестри и кметът на града Генчо Генчев, но след като и тримата се разболяха за болните се грижат рехабилитатор и медицински сестри. Лекарите, работещи в болницата посещават отделението епизодично или в крайна необходимост. Случаите на заболели от коронавирус се увеличават, което изостря необходимостта от специализиран персонал.
Министър Ангелов се запозна на място с обстановката. В телефонен разговор с кмета Генчев, той е получил подробна информация за ситуацията и за проблемите на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, вследствие на което е взето решение да се командироват лекари специализанти, чиято работа ще улесни функциите на отделението и ще спомогне за по-ефективното лечение на болните. Общината ще подсигури тяхното пребиваване, като им осигури жилища и ще съдейства по всякакъв начин да улесни дейността им.
Министърът беше силно впечатлен от историята на сестра Лидия Македонска, която първа се осмели да се грижи за covid болните, но в последствие самата тя се оказа заразена и здравословното и състояние се влоши драстично. Лично здравният министър съдейства за нейното транспортиране и настаняване в университетската болница в Плевен.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!