Застудяване и облаци в края на седмицата

Преглеждания: 18 #
15 Oct 2018


До събота остава спокойно и по-топло от обичайното за месеца, пише Дир.бг
Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността  и температури от 17 до 22, 23 градуса. По-значителна облачност ще има в крайните югоизточни райони и там - Странджа и Южното Чернонорие е възможно да превали.
Ще духа слаб, до умерен вятър от североизток.
Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 18 до 23 градуса. Вятърът от североизток ще отслабне.
В сряда температурите сутрин остават от 5 до 10 градуса, а в следобедните часове ще се затопли до 18, 24 градуса.
В четвъртък ще настъпи частична промяна на времето. Облачността ще се увеличи и ще бъде променлива, на моменти значителна, въпреки, че по райони ще има и слънчеви интервали.
Възможни са слаби превалявания от дъжд, но количествата на повечето места ще са съвсем малки. Минималните температури ще се повишат и ще са от 8 до 14 градуса, на места до 15. Дневните ще са от 18 до 23 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток.
В петък минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните  от 17 до 24 градуса. Облачността ще бъде по-често незначителна, почти без валежи.
В събота вятърът ще се ориентира от северозапад  и  температурите ще се повишат. Минималните ще са от 9 до 15, а дневните от 19 до 24 градуса, в западната част на Дунавската равнина до около 25.
В неделя от север-северозапад ще прониква по-хладен въздух. Облачността ще бъде по-често значителна, а на места ще превали слаб дъжд. Отново не се очакват съществени валежи, освен на отделни места северно от планините, където е възможно да се акумулират няколко литра на квадратен метър. Минималните температури ще бъдат почти без промяна, от 8 до 13, а дневните ще се понижат и ще са от 16 до 21 градуса.
Според предварителните прогнози, през следващата седмица температурният фон през деня ще бъде по-нисък от този през настоящата с около 5 градуса и температурите ще са по-близко до обичайните за края на октомври. Облачността ще бъде променлива, в някои дни - значителна и на места ще превали слабо, без количествата валежи да бъдат съществени.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!