Защо преглъщаме налаганата от местната власт простащина и арогантност?

Преглеждания: 17 #
26 Oct 2018

Актуално Свищов препечатва едно мнение на Радослав Йорданов публикувано в групата СЪБИТИЯ, ПРОБЛЕМИ И ПРОТЕСТИ В СВИЩОВ в социалната мрежа. То е по повод вчерашната сесия на местния парламент, който прие „историческото” решение казармите да станат индустриален парк и избра управител на болницата, който дори не благоволи да уважи местните първенци...
Възмущаваме се от репликата на Валери Симеонов. Да, с право. Подобно поведение е недопустимо. И като се случи, то трябва да бъде санкционирано. Ама Валери Симеонов и преди даде поводи за обществено санкциониране. Нима блъскането на възрастни хора по границата с Турция и намазването на ските на евродепутат Ска Келер бяха по-малко възмутителни? Та, какво друго сте очаквали от такива хорица? Ясно е какво може да се очаква, там надежда за нещо свястно не търсете.
Друга ми е мисълта.. Разбрахте ли, че Общинския съвет на Свищов вчера одобри тегленето на два нови заема? А разбрахте ли за какво точно са тези заеми? Какви са условията за връщането им? На чий гръб ще падне тежестта по връщането им? А някой обясни ли Ви тези неща? А проявихте ли интерес самите вие?
Вчера в зала 1 на общината двата заема бяха гласувани в пълно мнозинство точно за 2 минути. Толкоз. Без коментар. От никого. Без думичка обяснение. Вие, свищовлии, как приемате това? Като нещо нормално? Не управляващите, а сайтът Актуално Свищов съобщи, че двата заема са в размер на 3,1 милиона лева. Е, как пък никой управляващ не понечи да обясни на хората за какво се тегли тази сума? А вие, уважаеми свищовлии, потърсихте ли им сметка? Поискахте ли информация за какво и колко ще плащате чрез данъците и таксите, които същите тези управници ви налагат? Да си знаете – докато им позволявате, все така ще бъде..
И някак лицемерно ми идва възмущението от Валери Симеонов. Щото нали той е някъде там, далеч, не е тук и пред нас. Можем да го обругаем за думите и поведението му. А тукашните крещящи примери на арогантност и простащина ще преглътнем. Простащина, налагана като нормалност. На най-високо общинско ниво – в местния парламент.
„Шабов, кво си я задъвкал тая дъвка, да ти гледам кариесите?“
Думи, изречени от трибуната на Общинския съвет на Свищов.. Адресирани към човек в другия край на залата. Адресирани към журналист, свободен журналист.
Думи, изречени от човек, попаднал неясно по каква логика на властовата си позиция. Председател на общински съвет. И никой не реагира в залата. Никой. Такова поведение е недопустимо. И от арогантно простеещия, и от пасивно одобряващите. Това не е нормалното ниво на комуникация в свищовския парламент. Това не са хората, които носят добро. Носят злъч.
Не е учудващо, че арогантно простеещият със зъби и нокти защитаваше кандидатурата за управител на местната болница на човек, който не присъстваше в залата. И го избраха. Избраха го, без да са го виждали, без да го познават, без да са чули или прочели вижданията му за управление на болницата от тук насетне.
Приеха и новите ставки за такса смет. Пак без коментар от управляващите. Те просто искат. И вие, уважаеми свищовлии, не се противите. Давате..

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!