Започнаха археологическите проучвания край Овча могила

Преглеждания: 43 #
23 Oct 2018

Спасителни археологически проучвания започнаха учени от цялата страна край Овча могила, предаде репортер на Актуално Свищов.
Проучванията се провеждат по трасето, където ще минава газопровода Павликени-Свищов, съобщи гл. ас. Петя Андреева, от Археологическия институт с музей при БАН, която ръководи един от екипите, работещ между Козловец и Овча Могила.
 Две селища от античността, селище от средновековието и погребална могила ще бъдат проучвани по трасето. Разкопките е планирано да продължат 4 месеца. Тази година ще се работи докато времето позволи - да е сухо и да няма минусови температури, коментираха археолози. Проучванията продължават и през пролетта на 2019 година.
 Финансирането за проучванията се осигурява от „Булгартрансгаз” ЕАД.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!