Запасни отбелязаха 75 години от 9 май

Преглеждания: 112 #
11 May 2020

Представители на общинската организация на РСОСЗР в Ценово поднесоха цветя пред Мемориала на загиналите във войните, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Малката група отбеляза 75-годишнината от победния 9 май и Деня на Европа. В условията на епидемия от коронавирус се спазиха всички санитарни мерки за безопасност. Пред паметника се развя и знамето на общинската организация на запасното войнство. В церемонията се включи и пенсионираната учителка Денка Филипова. Тя рецитира част от любите си стихове, посветени на безстрашните воини, отдали живота си за свободата на България. Жената с посребрели коси разказа вълнуващи спомени за родствениците си, загинали по време на Втората световна война.
О.з. кап. Личко Русанов – секретар на общинската организация на запасните, в краткото си приветствие изтъкна заслугата и на българските войници и офицери, участвали в победния марш на Червената армия. „За всеки един от нас трябва да е повече от ясно, че ако не беше извоюван с милиони жертви Деня на победата, изобщо не можехме да мечтаем за обединена Европа“, изтъкна той.
На Мемориала на загиналите във войните в Ценово са изписани имената на 49 достойни българи от населеното място,  отдали живота си за свободата на Отечеството. Четирима от тях са загинали във Втората световна война.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/