Зам.-министърът заринал България с италиански боклук... собственик на Манастира?!

Преглеждания: 1268 #
02 Feb 2020

Николай Кънчев е зам.-министърът на екологията, разписал вноса на италианския боклук, заринал България има връзки със Свищов, пише https://govoriotkrito.bg/. Прокуратурата не съобщи неговото име, но то е публична тайна. За ресор „отпадъци“ в министерството отговаря Николай Кънчев, който заема поста от квотата на ВМРО.
Преди да влезе в политическия кабинет обаче той няма интереси в екологията, казват запознати с биографията му. Кънчев е производител на шоколад. Той е
съдружник във фирмата „1 Метър шоколад”,
която създава преди години със съдружничката си Биляна Екснер. Госпожата, която сега е на 47 години, по това време е известна като Биляна Тодорова. Екзотичната й фамилия се появява, когато се омъжва за бизнесмена Франк Екснер. Немският баровец се подвизава у нас от години и дори се представя за граф фон Щофенбург. Скептици обаче подлагат на дълбоко съмнение автентичността на благородническата му титла. Впрочем, част от фирмите, в които е участвал, са със запори или са в ликвидация.
Шоколадовата производителка и господинът със синя кръв се запознават на ротарианско събитие. Известно е, че родните новобогаташи освен с измислени титли, умират да се правят на масони и филантропи. Запознати казват, че Франк Екснер има няколко брака зад гърба си, преди да се задоми с производителката на шоколад.
Биляна Тодорова, днес вече Екснер, и Николай Кънчев регистрират общата си компания през 2012 г. със 160 лева капитал. Зам.-министърът на екологията се оттегля, след като влиза във властта през 2018 г.
Явно бизнесдамата е намерила стабилна опора сред войводите, понеже и другият й бизнес партньор е кадър на ВМРО. В „Драгажен флот – Истър” тя е заедно с Румен Йорданов. Фирмата, в която е съсобственичка Биляна Екснер, е
концесионер на пристанището в Свищов,
а договорът е сключен по времето, когато транспортен министър е Петър Мутафчиев.
В дунавския град, където работи „Драгажен флот-Истър”, знаят, че компанията е на ВМРО. Самият Румен Йорданов от дълги години е в патриотичната партия, като в същото време е и ротарианец. Преди години бил жестоко пребит, спомнят си запознати, но нападателите не са открити и досега.
Въпросният Румен Йорданов е съдружник и с шефа си от ВМРО Николай Кънчев. Общата им фирма „Манастира-Свищов” и е специализирана в туризма. Основана е през 2006 г., като според Търговския регистър Йорданов и Кънчев са съдружници и досега. Няма данни зам.-министъра на екологията да се е оттеглил.
Иначе „Манастира-Свищов” стопанисва едноименен хотел, а на страницата му в интернет се рекламира и „1 Метър шоколад”, което не оставя съмнение, колко близки са си съдружниците. Преди години хотелът, зад който стоят Николай Кънчев и Румен Йорданов, е бил образователен център, припомнят си източниците ни. Намира се във вилна зона край Свищов, недалеч от манастира „Успение Богородечно”.
Явно интересите в хотелиерството на зам.-министъра на екологията се простират не само край Дунав, но и в столицата. Както „Уикенд” писа наскоро, македонското културно-просветно дружество „Гоце Делчев” с шеф Николай Кънчев е дало
пълномощно на Рамез Ахмад Шариф
да ги представя в имотни сделки. Въпросният Шараф беше арестуван като лидер на банда за кибер престъпления, източила 44 млн. евро и 15 млн. долара от американски и европейски фирми.
Пълномощното, което той е получил да представя войводите, е разписан от Николай Кънчев. Имотът на ул. „Искър” № 6 е обрасъл в бурени, но въпреки това на него са регистрирани 1800 македонци и албанци, получили български паспорти. Кънчев е разписал пълномощното на Шараф, за да може ливанецът да се захване с издаването на строителна документация за изграждането на хотел „Македония” на пустеещия терен в центъра на София.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Зимнич - снимки: George Opayna /ГАЛЕРИЯ/