Законно изсякоха живи дървета, засаждат нови с... европари!

Преглеждания: 405 #
21 Dec 2020

Живи дървета бяха изсечени днес в двора на бившата детска градина на улица „Черни връх“, това съобщи за Актуално Свищов Даниела Стоилова, преподавател в Академията и живееща в района.

Сградата освен бивша забавачница е и бивш Между училищен център, където се провеждаха уроците по трудово обучение след закриването на МУЦ-а край Манастира. По проект, финансиран от ЕС на стойност около 4 милиона лева мястото в момента се превръща в социални жилища. Ремонтните дейности извършва варненска фирма.

Заради ситуацията преподавам от дома си. Работата ми бе прекъсната от шум и видях, че се режат дърветата в бившата детска градина, разказа Даниела Стоилова. Тя веднага слиза и разговаря с работниците, които любезно й обясняват, че работят по разпореждане от Общината.

Разговарях и със специалист от отдел „Екология“ и с ръководителя на проекта, продължи разказа си свищовлийката. Екологът бе много любезен. Накратко от Общината ми обясниха, че района трябва да се почисти. Това е изискване по проекта. „Успокоиха ме, че ще засадят храсти и нови дървета и всичко е по проект - одобрено, финансирано и следователно законно“, допълва Даниела Стоилова.

Вместо коментар: Актуално Свищов не подлага на съмнение думите на общинските експерти! Но, има няколко въпроса: По коя евродиректива или друг документ на чиновниците от Брюксел се изсичат живи дървета за да се харчат европари за нова растителност? Уведомени ли са живеещите в района, че ще бъдат изсичани живи дървета? Кой ще достави новата растителност, на каква стойност е тя и ще бъде ли поддържана или ще бъде оставена да изсъхне, както на други места в града и по този начин просто ще се отчете дейност?

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки