Захлаждане в края на седмицата

Преглеждания: 19 #
29 Oct 2018

С началото на ноември ще започне постепенно захлаждане, но температурите остават по-високи от обичайните, пише Дир.бг.

През следващите няколко дни съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите ще бъдат доста над обичайните за периода, като остава и почти без валежи в повечето райони.
Тази сутрин преваля на места в крайните западни части на страната, но валежите бяха в минимални количества - до литър-два на квадратен метър.
Днес облачността ще бъде променлива, предимно средна  и  висока, почти без валежи. Ще продължи въздушният пренос от юг и югозапад и температурите у нас денем ще бъдат с до десетина градуса над обичайните за този период. Максималните стойности ще са от 21 до 27 градуса, но на места северно от планините отново са възможни стойности малко под 30 (в Ловеч вчера температурата достигна 29 градуса).
Утре ще има повече облачност и  над западната половина на страната на места ще превали. Не е изключено и  да прегърми. Остава доста топло, с температури от 21 до 27 градуса, в северозападните райони с няколко  градуса по-хладно. Високи ще бъдат и минималните температури, в рамките на 8-9 до 14 градуса в по-голямата част на страната.
В сряда ще бъде топло, с променлива сренда  и висока облачност и по-малка вероятност за валеж. Температурите остават от 21 до 27 градуса.
В четвъртък вятърът ще се ориентира от изток и ще започне бавно понижение на температурите. Ще остане предимно слънчево, със утринни мъгли на отделни места и дневни температури от 19 до 25 градуса.
В петък дневните температури ще са от 19 до 23 градуса.
В събота и неделя ще се понижат и минималните температури, по-чувствително в Източна България.
Те ще бъдат от 3 до 8 градуса, в южните райони до около 10. Дневните ще бъдат от 15 до 20, в крайните югозападни райони до 21, 22 градуса. Вятърът ще бъде от изток, слаб.
Сутрин на повече места около водните басейни са възможни мъгли и ниски облаци.
 
 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/