Захлаждане в края на седмицата

#
29 Oct 2018

С началото на ноември ще започне постепенно захлаждане, но температурите остават по-високи от обичайните, пише Дир.бг.

През следващите няколко дни съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите ще бъдат доста над обичайните за периода, като остава и почти без валежи в повечето райони.
Тази сутрин преваля на места в крайните западни части на страната, но валежите бяха в минимални количества - до литър-два на квадратен метър.
Днес облачността ще бъде променлива, предимно средна  и  висока, почти без валежи. Ще продължи въздушният пренос от юг и югозапад и температурите у нас денем ще бъдат с до десетина градуса над обичайните за този период. Максималните стойности ще са от 21 до 27 градуса, но на места северно от планините отново са възможни стойности малко под 30 (в Ловеч вчера температурата достигна 29 градуса).
Утре ще има повече облачност и  над западната половина на страната на места ще превали. Не е изключено и  да прегърми. Остава доста топло, с температури от 21 до 27 градуса, в северозападните райони с няколко  градуса по-хладно. Високи ще бъдат и минималните температури, в рамките на 8-9 до 14 градуса в по-голямата част на страната.
В сряда ще бъде топло, с променлива сренда  и висока облачност и по-малка вероятност за валеж. Температурите остават от 21 до 27 градуса.
В четвъртък вятърът ще се ориентира от изток и ще започне бавно понижение на температурите. Ще остане предимно слънчево, със утринни мъгли на отделни места и дневни температури от 19 до 25 градуса.
В петък дневните температури ще са от 19 до 23 градуса.
В събота и неделя ще се понижат и минималните температури, по-чувствително в Източна България.
Те ще бъдат от 3 до 8 градуса, в южните райони до около 10. Дневните ще бъдат от 15 до 20, в крайните югозападни райони до 21, 22 градуса. Вятърът ще бъде от изток, слаб.
Сутрин на повече места около водните басейни са възможни мъгли и ниски облаци.
 
 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK