Забранете интелекта

Преглеждания: 85 #
15 Jun 2020

Светът явно е полудял. Скоро очаквам първите аутодафета на политнекоректни книги, картини, произведения, а може би и хора. "1984" на Оруел може би ще бъде първа. Волтер, Монтескьо, Аристотел, Платон......вредни са. За властта. Варварите завладяват света под благото око на алчните кукловоди, които искат само власт и пари / в тази последователност, защото властта е най-мощният наркотик/.
Властта мрази мислещите. Те са вредни, не се вписват в стадото, насаждат революционни и неправилни мисли и са потенциални водачи. Затова цялата репресивна машина е насочена към мислещите. По-точно - инакомислещите, които не се поддават на социалния инженеринг.
Да мислиш, днес е проклятие. Обричащо те много по-сигурно на социална изолация от коронавируса. Защото глупавите не се чувстват комфортно в компанията на разума. Тя им напомня собствените им липси и усещането, че не са на ниво.
Силата на дебилите е в количеството. Силата на мислещите е в качеството. И на все по-настъпващия хаос и триумф на дебилността, можем да противопоставим отделните личности, които имат силата, възможността и волята да променят света. Може би. Дори и аутодафетата да чакат...
Елена ГУНЧЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов се събуди от летаргичен сън /СНИМКИ/