За „Тимур и неговата команда” и кметът Генчо Генчев

Преглеждания: 21
09 Oct 2018

През 1940 година писателят Аркадий Гайдар / 1904-1941 г. / пише детската повест "Тимур и неговата команда". Изданието е класика за не едно и две поколения в СССР, а и НРБ. Разказва как децата помагат на възрастните хора - цепият дърва за зимата, пренасят покъщнина и други подобни.

В града на 100-те първи неща се стигна до там да бъдат възродени Тимуровските команди, защото няма общинска власт, която да работи и отговаря на нуждите на гражданите! Хайде, потребител на социалната мрежа, инициирал почистване, и още един-двама негови съмишленици ще оплевят алеята до "Паметниците" и ще върнат на мястото табела, която стои обърната от февруари! Нямат друга работа друга, ще свършат тази на хора от ОП "Чистота-Свищов". Докато плевят може да решат и нещо друго да свърши полезно, лошо няма.

Искам да видя как "Тимур и неговата команда", в днешен вариант, ще оправи улицата "100-те дупки"! Точно затова на всеки четири години жителите на Свищов избират кмет. В момента се казва Генчо Генчев. Той трябва да отговаря на нуждите на своите съграждани и да решава проблемите им с всички служби, които са на негово подчинение. Ама нещо трета година не става! Затова ще се сещаме за детските книжки, мърморим под сурдинка и ще ги избераме същите красавци ...

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/