Второкласници от СУ „Н. Катранов“ в подкрепа на кораба „Радецки”

#
12 Feb 2019

По предложение на учениците от II „в“ клас и техните учители Стефка Николаева и Евгения Георгиева, СУ „Николай Катранов“ се включва в благотворителна кампания за съхраняването на националната светиня кораба „Радецки”, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Съорганизатор на инициативата в училището ще бъдат началните учители и Ученическия съвет.
Идеята е всеки, който желае, да си направи снимка с изработените от II „в“ клас тематични фото рамки и да предостави своето дарение. Събраната сума ще бъде преведена по банков път на инициатора на националната кампания - Сдружение „Енергийно бъдеще за България”, уточни Христина Борисова.
ДСК Банк ЕАД
ЦЧБ, гр. София, ул. „Московска” № 19
IBAN: BG23STSA93000024648152
BIC: STSABGSF
Банковата сметка на Сдружение „Енергийно бъдеще за България”

Актуално Свищов припомня: Корабът „Радецки” е построен със средствата на 1 200 000 български деца през 1966 г. От тогава и до днес той се намира на пристан в района на Козлодуйското пристанище. Корабът-музей „Радецки” е с национален статут, създаден, за да съхранява и припомня историята и безсмъртния подвиг на войводата Христо Ботев и неговата чета от 205 българи. Всяка година преди да възобнови плаванията си корабът е длъжен да преминава на задължителен технически преглед, извършван от контролния орган „Речен надзор-Лом”. На 07.03.2018 г. бе извършена инспекцията, в която е изрично записано, че на кораб „Радецки” трябва да се извърши доков преглед в кораборемонтен завод до 07.04.2019 г., ако не - преустановява дейността си като плавателно средство.
Необходимите средства са около 250 000 лева. Кампанията ще продължи до 03.03.2019 г. - националния празник на България.

 

 

 

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK