Втора година без фестивала в село Царевец

#
23 Apr 2021 142

Втора поредна година няма да се проведе фестивала „Фолклорен извор” в село Царевец. Юбилейното издание през 2020 година не се състоя поради К-19. На официалната страница на фестивала в социалната мрежа фейсбук е публикувано съобщение, че и през 2021 година фолклорния празник няма да се проведе.

Пълният текст на съобщението:

Скъпи приятели,

Съобщаваме ви, че Международен фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ няма да се състои през 2021 година.

Ние организаторите си даваме сметка, че изминалата година беше особено неблагоприятна в творческо отношение, което неминуемо рефлектира върху подготвителния процес. Наясно сме, че поддържането на високото ниво на фестивала изисква добра подготовка както от страна на организаторите, така и от страна на участниците. За съжаление, положението към днешна дата не вещае скорошна промяна на епидемичната обстановка и това е основателна причина да вземем настоящото решение. Колкото и неприятно да се чувстваме от създалата се ситуация, сме длъжни да се съобразим с нея, в името на добрите традиции и най-вече за доброто здраве на всички нас. Екипът ни никога не е правил компромис с качеството на предлагания от нас културен продукт и с доброто благоразположение на участниците в него.

Разчитаме на вашето разбиране и ви благодарим за високия интерес и подкрепа. Пазете здравето си и българския фолклор. Ще ви очакваме в село Царевец през 2022 година.

Пожелаваме ви спокоен и успешен творчески сезон!

До нови срещи!

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!