Восъчните фигури: Археологическите разкопки ще привлекат туристи и посетители в Общината

#
29 Mar 2019

“Археологическите разкопки ще привлекат туристи и посетители в община Свищов. Също така местността Калето е свързана с миналото на страната и следва да бъде проучена и разработена, превръщайки я в културна забележителност”. С този бисер, записан в мотивите на свое решение, восъчните фигури на Свищов, т.нар. общиски съветници, дадоха съгласие за започване на археологически проучвания на Калето.
Единодушно дунавските фигуранти на Мадам Тюсо дадоха съгласие на Градски исторически музей –  Свищов, представлявано от директора Ивелина Иванова, да извърши археологически разкопки в парк „Калето“, публична общинска собственост, съгласно Акт за публична общинска собственост № 1798/17.03.2009 г.
Проучванията стартират в средата на май. Първи на терен ще работи професор Николай Овчаров. От страна на ИМ-Свищов ще работи археологът Марин Маринов, който ще продължи започналите проучвания от неговия колега и директор на музея Пети Доневски.

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK