Восъчните фигури: Археологическите разкопки ще привлекат туристи и посетители в Общината

Преглеждания: 129 #
29 Mar 2019

“Археологическите разкопки ще привлекат туристи и посетители в община Свищов. Също така местността Калето е свързана с миналото на страната и следва да бъде проучена и разработена, превръщайки я в културна забележителност”. С този бисер, записан в мотивите на свое решение, восъчните фигури на Свищов, т.нар. общиски съветници, дадоха съгласие за започване на археологически проучвания на Калето.
Единодушно дунавските фигуранти на Мадам Тюсо дадоха съгласие на Градски исторически музей –  Свищов, представлявано от директора Ивелина Иванова, да извърши археологически разкопки в парк „Калето“, публична общинска собственост, съгласно Акт за публична общинска собственост № 1798/17.03.2009 г.
Проучванията стартират в средата на май. Първи на терен ще работи професор Николай Овчаров. От страна на ИМ-Свищов ще работи археологът Марин Маринов, който ще продължи започналите проучвания от неговия колега и директор на музея Пети Доневски.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Зазоряване