Влюбени “заключват” любовта си на моста към пристанището

Преглеждания: 31 #
29 Aug 2018

Млади влюбени от Свищов “заключват” любовта си на пътническия надлез към пристанището, установи Актуално Свищов. По този начин града ни се сродява с ред европейски градове – Париж, Флоренция и др., където младите заключват катинари на избрани от тях мостове.
Символичното заключване на любовта с катинар е изключително популярен ритуал. В града на любовта – Париж, годеници и младоженци от цял свят се вричат един на друг до катедралата “Нотър Дам”. Свещенодействието изисква младите да застанат на Моста на архиепископа, който свързва островчето Сите с левия бряг на Сена, да изрекат нежни думи, да заключат катинарчето, което предварително са гравирали с имената си, и да хвърлят ключа в Сена. Мостовете, които са запазена територия на влюбените в Париж, са Пон дьо л’аршевек, Пасарел де-з-ар – дървеното пешеходно мостче, което излиза от Лувъра, и пасарелът, наречен на сенегалския поет, философ и президент Леополд Сенгор. И във Флоренция заключват катинари по синджирите около статуята на Бенвенуто Челини на моста Понте Векио над река Арно.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!