Влюбени “заключват” любовта си на моста към пристанището

#
29 Aug 2018

Млади влюбени от Свищов “заключват” любовта си на пътническия надлез към пристанището, установи Актуално Свищов. По този начин града ни се сродява с ред европейски градове – Париж, Флоренция и др., където младите заключват катинари на избрани от тях мостове.
Символичното заключване на любовта с катинар е изключително популярен ритуал. В града на любовта – Париж, годеници и младоженци от цял свят се вричат един на друг до катедралата “Нотър Дам”. Свещенодействието изисква младите да застанат на Моста на архиепископа, който свързва островчето Сите с левия бряг на Сена, да изрекат нежни думи, да заключат катинарчето, което предварително са гравирали с имената си, и да хвърлят ключа в Сена. Мостовете, които са запазена територия на влюбените в Париж, са Пон дьо л’аршевек, Пасарел де-з-ар – дървеното пешеходно мостче, което излиза от Лувъра, и пасарелът, наречен на сенегалския поет, философ и президент Леополд Сенгор. И във Флоренция заключват катинари по синджирите около статуята на Бенвенуто Челини на моста Понте Векио над река Арно.

пред Извикано

Общината фалира: вместо нов транспортен план - забраняват паркирането в центъра! В края на най-безличния Общински съвет, по-правилно е да се нарича Восъчен театър или Восъчно позорище, т.нар. съветници са на път да вземат поредното си недомислено решение. 

Официална страница на FACEBOOK