Виктор Шендерович с наградата „Алеко”

#
01 Jan 2019

Руският писател Виктор Шендерович е тазгодишният лауреат на конкурса за къс хомуристичен разказ „Алеко”, съобщи за Актуално Свищов Таня Ликова, изпълнителен директор на международната фондация на името на писателя. Творбата на писателя „Свободна конкуренция“ е класирана на първо място от жури под председателството на Деян Енев.
58 автори от 14 страни са участвали в конкурса, организиран от МФ „Алеко Константинов“ и вестник „Стършел“. Общо 96 творби е оценявало журито, преди да вземе своето решение.
Виктор Шендерович е роден през 1958 година в Москва, през 1980 година завършва Московския държавен институт по култура, специалност - режесура. Автор е на десетки произведения и носител на редица отличия. Хуморист и сатирик, който не е обичан от официалните власти. През март 2013 година подписва обръщението на руската опозиция „Путин трябва да си ходи”. Година по-късно заема отрицателна позиция на анексирането на Крим от Москва.
Шендерович ще получи наградата си на 11 януари.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK