Виктор Шендерович с наградата „Алеко”

Преглеждания: 24 #
01 Jan 2019

Руският писател Виктор Шендерович е тазгодишният лауреат на конкурса за къс хомуристичен разказ „Алеко”, съобщи за Актуално Свищов Таня Ликова, изпълнителен директор на международната фондация на името на писателя. Творбата на писателя „Свободна конкуренция“ е класирана на първо място от жури под председателството на Деян Енев.
58 автори от 14 страни са участвали в конкурса, организиран от МФ „Алеко Константинов“ и вестник „Стършел“. Общо 96 творби е оценявало журито, преди да вземе своето решение.
Виктор Шендерович е роден през 1958 година в Москва, през 1980 година завършва Московския държавен институт по култура, специалност - режесура. Автор е на десетки произведения и носител на редица отличия. Хуморист и сатирик, който не е обичан от официалните власти. През март 2013 година подписва обръщението на руската опозиция „Путин трябва да си ходи”. Година по-късно заема отрицателна позиция на анексирането на Крим от Москва.
Шендерович ще получи наградата си на 11 януари.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!