Велопоход събра деца и ученици

Преглеждания: 147 #
08 Sep 2020

Радостна детска глъч огласи още от ранна утрин пространството пред кметството на село Караманово. Там беше сборният пункт на поредната инициатива, която се провежда за децата и учениците от населеното място, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. За първи път се организира велопоход, който премина под мотото „Да спортуваме заедно, да живеем здравословно“. Участниците преминаха по трасе с дължина от пет километра до хижа „Горски кът“. Проявата, която беше посветена на 135-та годишнина от Деня на Съединението, беше изцяло под патронажа на кмета на селото Бисер Блажев. В организацията на празника активно се включиха НЧ „Светлина“ и местното училище. „Когато институциите си подадат ръка и обединят усилията си, винаги се получава нещо добро. Съчетахме в едно историческата годишнина и спортните дейности. Със сигурност участниците се насладиха на родната природа и останаха доволни, макар че за няколко часа се откъснаха от таблетите и телефоните“, не скри задоволството си кметът на населеното място. Той поведе колоната от велосипедисти, която постоянно беше съпровождана и от полицейски ескорт.
Празникът продължи с пълна сила на спортната площадка пред туристическата хижа. За децата бяха организирани много щафетни игри и състезания. Организаторите успяха да върнат години назад във времето участниците като оживяха забавленията на техните родители, баби и дядовци. Децата се надпреварваха в бягане с чували, дърпане на въже, въртене на обръчи и др. Победителите бяха отличени с награди, осигурени от община Ценово и местното читалище.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/