Великденска украса радва жителите на Ценово

#
27 Apr 2021 60

В навечерието на най-големия християнски празник – Великден украса създава празнично настроение сред жителите и гостите на Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Инициативата е на Народно читалище „Христо Ботев“, която беше подкрепена от местното училище. Независимо че част от украсата е закупена, повечето от предметите са изработени от сръчните ръце на учениците и техните преподаватели. Обособени са три къта в центъра на Ценово – пред сградата на читалището, общинската администрация и в градинката на Мемориала на загиналите във войните. Фигурите на зайчета и пиленца са комбинирани с големи цветни яйца. По-голямата част от предметите, които са дело на учениците, са изработени от материали за рециклиране. Използвани са пластмасови бутилки и капачки. Момичетата и момчетата изработиха и великденско дърво. Те за пореден път проявиха изключителна изобретателност. Стволът на дървото е от стойка на вентилатор, за клони за използвани различни тръби и истински клони, останали след пролетната резитба. Дървото е украсено с десетки фигурки на яйца, при които са използвани различни техники за изработка – горещ силикон, специални хартии, отпадъчни картони.

В навечерието на Възкресение Христово ще изработим специално повече от 40 картички с великденски послания. Те ще бъдат раздадени на пациенти от отделенията в болницата в Бяла. С подобна инициатива децата от Ценово изненадаха болните и за Коледа“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Всеки, който премине покрай пъстроцветната украса, се радва. Може би тук са събрани всички цветове на дъгата. Най-големи почитатели на великденската украса са децата, които най-искрено изразяват чувствата си и радостта от настъпващия празник. Централните пространства на всички населени места в общината също имат подходяща украса за големия празник.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!