Възпитаник на Търговската успешно управлява фирма за програмиране в САЩ

#
24 Mar 2021 415

На 23 март в платформата Teams се състоя финалната представителна изява на клуб „Програмиране“ в Тръговската гимназия, с ръководител д-р Теодора Спасова, съобщават от най-старата българска професионална гимназия. На събитието присъстваха Румяна Иванова – директор на ДТГ, Диана Илиева-Атанасова, както и гост-ученици от други класове, имащи интерес към програмирането.

В първата част учениците разиграха в платформата Kahoot викторина, свързана с основите на C#. Най-добре се представи Галя Ганчева от VIIIа клас.

Във втората част присъстващите имаха удоволствието да чуят кратка обучителна лекция от Борислав Ангелов, бивш възпитаник на Търговската гимназия и един от собствениците на американската компания ServMask, Inc. Той, заедно със своя приятел Янислав Илиев, също завършил нашето училище, са автори на един от най-успешните plug-in-и за WordPress, свързан с миграцията на сайтове между различни платформи. В момента продуктът се използва активно от над 3 млн. потребители в целия свят, предимно САЩ и Азия, където живее Янислав. Светът е малък, а границите не са преграда за бизнеса и предприемчивите хора и това, че фирмата има служители в различни точки на света, го доказва.

Борислав Ангелов сподели своя професионален път от ученическата скамейка, през университета, до постигането на успеха. Той показа на практика как се инсталира и деинсталира plug-in в WP и как може да се създаде собствен такъв, който да сваля динамично новините от сайта на Yahoo.

В края на събитието Румяна Иванова благодари на госта и го посочи като един от примерите за успели възпитаници, с които Търговската гимназия се гордее.

Теодора Спасова изрази надежда, че Борислав Ангелов е успял да вдъхнови поне част от присъствалите ученици за активна бъдеща кариера в ИТ областта.

ПДТГ „Димитър Хадживасилев”

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ