Възпитаник на Академията ще разговаря за успеха с днешните студенти

Преглеждания: 28 #
22 Mar 2019

Какво е успехът? Как да стигнем до него? Има ли правилен път? Отговор на тези въпроси ще бъдат потърсени на интересна среща, която ще се проведе в СА „Димитър А. Ценов”, съобщиха за Актуално Свищов от програмата „Заедно в час”, която е организатор на събитието.
Срещата е с Александър Иванов, с когото ще бъде потърсен отговор на въпросите, така и на всички други, които ви вълнуват, защото “микрофонът” ще бъде и ваш, коментираха още организаторите. Срещата ще се проведе на 27 март от 13 часа в 2-ра аудитория.
Александър Иванов е образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative. В периода от 2014 - 2016 е един от учителите от програмата на “Заедно в Час” и преподава информационни технологии. Toй е и вдъхновителят на проекта CreateX - дигитална агенция, базирана на freelance общество. Бил е координатор и лектор на международен “Еразъм +” проект за метода “обучение чрез преживяване” с обучения в пет държави. Започва професионалния си път като вицепрезидент и лидер на локалния трейнинг екип на AIESEC Свищов по време на следването си в Стопанската академия, където завършва финанси.
Актуално Свищов препечатва част от интервю с Александър Иванов:
- Защо точно „Заедно в час“? Как избра да бъдеш част от програмата?
- То е някакво влечение, което имаш в себе си. И просто в някакъв момент ти се случва. Всъщност аз открих първо Teach for America, когато бях в Щатите, и супер много ми хареса идеята. Няколко клика по-нататък открих, че има и тук такава инициатива – „Заедно в час“. Това е много голяма мрежа, която се казва Teach for all, и България е част от тази мрежа.
Аз припознах всички неща, които правят като нещо, което и аз бих искал да правя; да бъда част от позитивното влияние, което аз мога да донеса в училище. И точно този стереотип, за който си говорихме, ме предизвика – сладко е да го разбиеш и да покажеш, че нещата могат да се случват малко по-различно, и млад човек може да се справи с това да бъде учител. И че всъщност нещата не спират да се развиват. Тези, които имат една и съща мисия, са много здраво свързани с нея и това прави общността. Затова „Заедно в час” е една голяма общност от хора, които ги е грижа как се обучават децата на България.
- Какво е да си учител в малко селце?
- В малкото селце има нещо много важно, което се различава от големия град, и това е, че там можеш да имаш много по-силно влияние в училище и върху децата, защото е затворена общност. Училището всъщност е един събирателен пункт на емоции, събития и всичко, което се случва в този район. И точно заради това аз самият исках да бъда в по-малко градче. Там предизвикателствата са доста по-различни. Но можеш да имаш много по-голямо влияние върху случващото се и да правиш промяна. И това е всъщност нещото, което мен ме запалва и ме кара да ставам от леглото сутрин, за да отида в училище.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!