Възможности за студентски бригади във Великобритания представиха в Академията

Преглеждания: 21 #
27 Mar 2019

Възможности за студентски бригади и работа във Великобритания представиха в Стопанска академия, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. В публичната среща,  организирана със съдействието на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, участваха студенти от различни курсове и специалности, и граждани. Лектори бяха Петър Митев и Виолета Митева, собственици на „БУЛМИТ” ЕООД – дългогодишен партньор на свищовското висше училище и представител на ХОПС за България. В срещата участваха и гости от Великобритания: Sarah Boparan – Operations Director HOPS Labour Solutions; Caryn May – Administration Manager HOPS Labour Solutions; Nick Gammon – HR Manager E.C Drummond UK; Jim Gorton – Operations Manager E.C Drummond UK. Срещата откри гл. ас. д-р Ивайло Петров – координатор към АЦККВО, който приветства участниците и гостите.

Петър Митев поясни, че ХОПС е оператор, назначен от Министерството на Вътрешните работи на Обединеното кралство за изпълнител на Програмата за сезонни селскостопански работници и е част от Националната федерация на клубовете на младите фермери (Англия и Уелс). Той поясни пред присъстващите как могат да кандидатстват за летни студентски бригади или работа във Великобритания, какви работни позиции се предлагат и какви документи са необходими.

По време на срещата бе споделен и личен опит от хора, реализирали студентска бригада, работещи сезонно или на постоянни ръководни позиции в английски ферми. В отговор на зададени от аудиторията въпроси, гост-лекторите разясниха какви са изискванията на работодателите, почасовите ставки на заплащане и битовите условия за живот. Дискутиран бе и въпроса „Как гражданите на Европейския съюз ще могат да работят във Великобритания след Брекзит?”.  

След срещата гостите посетиха академичния музей, където разгледаха експозицията и се запознаха с историята на Стопанска академия и на нейния дарител – Димитър Ценов. Впечатлени от първата си визита, гостите от Великобритания заявиха желание през есента отново да посетят Стопанска академия и да се срещнат със свищовските студенти. 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK