Възможности за студентски бригади във Великобритания представиха в Академията

#
27 Mar 2019

Възможности за студентски бригади и работа във Великобритания представиха в Стопанска академия, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. В публичната среща,  организирана със съдействието на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, участваха студенти от различни курсове и специалности, и граждани. Лектори бяха Петър Митев и Виолета Митева, собственици на „БУЛМИТ” ЕООД – дългогодишен партньор на свищовското висше училище и представител на ХОПС за България. В срещата участваха и гости от Великобритания: Sarah Boparan – Operations Director HOPS Labour Solutions; Caryn May – Administration Manager HOPS Labour Solutions; Nick Gammon – HR Manager E.C Drummond UK; Jim Gorton – Operations Manager E.C Drummond UK. Срещата откри гл. ас. д-р Ивайло Петров – координатор към АЦККВО, който приветства участниците и гостите.

Петър Митев поясни, че ХОПС е оператор, назначен от Министерството на Вътрешните работи на Обединеното кралство за изпълнител на Програмата за сезонни селскостопански работници и е част от Националната федерация на клубовете на младите фермери (Англия и Уелс). Той поясни пред присъстващите как могат да кандидатстват за летни студентски бригади или работа във Великобритания, какви работни позиции се предлагат и какви документи са необходими.

По време на срещата бе споделен и личен опит от хора, реализирали студентска бригада, работещи сезонно или на постоянни ръководни позиции в английски ферми. В отговор на зададени от аудиторията въпроси, гост-лекторите разясниха какви са изискванията на работодателите, почасовите ставки на заплащане и битовите условия за живот. Дискутиран бе и въпроса „Как гражданите на Европейския съюз ще могат да работят във Великобритания след Брекзит?”.  

След срещата гостите посетиха академичния музей, където разгледаха експозицията и се запознаха с историята на Стопанска академия и на нейния дарител – Димитър Ценов. Впечатлени от първата си визита, гостите от Великобритания заявиха желание през есента отново да посетят Стопанска академия и да се срещнат със свищовските студенти. 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK