Важно за ваксинираните с „АстраЗенека”: Кога трябва да потърсят медицинска помощ

#
08 Apr 2021 261

Министерството на здравеопазването публикува на фейсбук страницата важни указания, свързани с ваксината на "АстраЗенека".

В публикация за симптомите, при които ваксинираните трябва да потърсят медицинска помощ, има 3 информационни бележки.

Посочва, че при поява на задух, болка в гърдите, подуване на долните крайници, продължителна болка в корема, тежко, непреминаващо главоболие или размазано виждане и малки кръвни петна под кожата, извън мястото на инжекцията, трябва да се потърси лекарска помощ.

В друг пост от здравно министерство напомнят, че Националният ваксинационен щаб препоръчва Оксфордската ваксина да се прилага с повишено внимание при жени под 60-годишна възраст.

Съветът е ваксината на "АстраЗенека" да не се прилага при жени под 60-годишна възраст, при която има повишен риск от възникване на тромбози (за целта медицинско лице снема анамнеза преди прилагане на ваксина срещу COVID-19).

Ползите от ваксината надвишават риска, заявяват още от здравното министерство като посочва, че при 25 млн. поставени дози са установени 86 случая на тромбози.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!