Във Вардим преасфалтираха три възлови улици

Преглеждания: 18 #
06 Nov 2018

За близо 100хил. лв. са преасфалтирани три от възловите улици на село Вардим. Кметът Сенка Добрева е доволна, че това е станало преди началото на зимата. Асфалтирани са 4700 квадратни метра от три улици в селото.

Добрева съобщи, че 45 хиляди лева от средствата за ремонта са част от предоставените с постановление на МС 500 хиляди лева за ремонт на улиците в свищовските населени места, а останалите 50 хиляди са осигурени от бюджета на кметството, предвидени за текущи ремонти. Тя благодари на общинското ръководство в лицето на кмета Генчо Генчев за това, че се отпускат пари както за Свищов, така и за селата. Две от улиците - „Десета“ и „Първа“ са много натоварени, а преди да бъдат асфалтирани са били много разбити. Едната от тях не е ремонтирана повече от 35 години. Третата улица - „Двадесет и пета“ е с наскоро ремонтиран канал за отпадни води и сега, с полагането на новия асфалт улицата е добила завършен вид.

Сенка Добрева заяви, че е доволна, но ще продължи да работи в тази посока, тъй като трябва и други улици да се изкърпят и преасфалтират. В плановете и влиза „15” улица, дълга около 2000м, нуждаеща се от по сериозен ремонт, който ще погълне много средства, както и някои странични улички, като продължението на улица „10”, която води към овчарниците и е много използваема.
Голям проблем си остава републиканския път, който минава през центъра на селото и е в изключително лошо състояние. От години в селото очакват АПИ да се задейства и да ремонтира този пътен участък, защото лошото състояние е предпоставка за катастрофи.

Невена САМОКОВЛИЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!