Във Вардим преасфалтираха три възлови улици

#
06 Nov 2018

За близо 100хил. лв. са преасфалтирани три от възловите улици на село Вардим. Кметът Сенка Добрева е доволна, че това е станало преди началото на зимата. Асфалтирани са 4700 квадратни метра от три улици в селото.

Добрева съобщи, че 45 хиляди лева от средствата за ремонта са част от предоставените с постановление на МС 500 хиляди лева за ремонт на улиците в свищовските населени места, а останалите 50 хиляди са осигурени от бюджета на кметството, предвидени за текущи ремонти. Тя благодари на общинското ръководство в лицето на кмета Генчо Генчев за това, че се отпускат пари както за Свищов, така и за селата. Две от улиците - „Десета“ и „Първа“ са много натоварени, а преди да бъдат асфалтирани са били много разбити. Едната от тях не е ремонтирана повече от 35 години. Третата улица - „Двадесет и пета“ е с наскоро ремонтиран канал за отпадни води и сега, с полагането на новия асфалт улицата е добила завършен вид.

Сенка Добрева заяви, че е доволна, но ще продължи да работи в тази посока, тъй като трябва и други улици да се изкърпят и преасфалтират. В плановете и влиза „15” улица, дълга около 2000м, нуждаеща се от по сериозен ремонт, който ще погълне много средства, както и някои странични улички, като продължението на улица „10”, която води към овчарниците и е много използваема.
Голям проблем си остава републиканския път, който минава през центъра на селото и е в изключително лошо състояние. От години в селото очакват АПИ да се задейства и да ремонтира този пътен участък, защото лошото състояние е предпоставка за катастрофи.

Невена САМОКОВЛИЕВА

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK