Ваучери според акъла

Преглеждания: 339
05 May 2020

Минавах покрай любимата ми книжарница и видях колко малко хора има вътре. А те скоро отвориха, дълго време не смееха, а хората само от витрините гледаха книгите. Книжният пазар също претърпя огромни загуби. Но днес на брифинга дори дума не се каза за това.
Защо няма например ваучери за книги за пенсионерите и децата? Със сигурност ще зарадват много повече стойностни хора, отколкото безплатните плажни чадъри и ваучери за морето. И книжарниците и издателствата ще се подпомогнат в кризата.
Но....не се сещат илитератите. Аз съм човек, който в месеца си купува поне две -три книги. Цървул в книжарниците не съм видяла. Да ме извинявате, ама и фен на ГЕРБ в книжарница не съм видяла. Явно за тях книгите са terra incognita. Която нямат шанс да покорят.
Затова влагат парите на всички нас, държавните пари, отново в забавления. В почивки, море и плаж. Не в книги, не в децата, не в бедните семейства, останали без работа, не в пенсионерите.....
Управляващите няма как да надхвърлят границите на ума си. А той стига само до поредната пачка пари и поредното бЕло и празнуване с певачки и духачки. Затова и така и управляват. Каквото си изберем, това ни управлява. И когато ние, които четем книги, не отиваме да гласуваме, един илитерат получава шанса да ни управлява!
И да завърша с актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."
Елена ГУНЧЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки