Валентин Ангелов стана ученически омбудсман след електронен вот

Преглеждания: 110 #
23 Oct 2018

Валентин Ангелов от 11 „А” на Търговската гимназия стана седмия ученически омбудсман, предаде репортер на Актуално Свищов. За първи път не само в свищовското училище, а въобще в страната, гласуването бе електронно.
В надпреварата се включиха четирима кандидати, които проведоха предизборни дебати, организираха свои щабове за подкрепа и представиха публично позициите и възгледите си пред съученици и учители.
В рамките на часа на класа, 22 октомври, всеки ученик имаше възможност да гласува през мобилното си устройство, ограничено да позволява само един вот.
От целия ученически състав /239 ученици/ на ПДТГ „Димитър Хаджиасилев”, статистиката показва 72% активност.
19% от гласувалите не разполагаха с мобилно устройство с достъп до интернет и за тях бе осигурена възможност за класическо подаване на вот, чрез бюлетина.
Резултатите от заявената воля са следните: с общо 39% гласа, за ученически омбудсман бе избран Валентин Ангелов. С 23%, за негов заместник бе посочена Десислава Василева от Хб клас. Останалите кандидати събраха съответно: Ивана Бълдъркова – 21% и Александра Атанасова – 17%.
Училищният ученически омбудсман е част от ученическото самоуправление в ПДТГ. Двамата избраници, заедно с председателя на Ученическия съвет – Евелина Минчева - Хб и зам. председателя Александра Атанасова – Ха, ще бъдат водещите фигури, които да спомогнат през 2018/19 учебна година ПДТГ да стане още по-привлекателна учебна територия за своите възпитаници.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/