Вълчев: До онзи ден не знаехме, че Борисов знае, че България има конституция

Преглеждания: 353 #
06 Sep 2020

Няма основание за нова конституция, управляващите се уплашиха, предава бТВ, цитирана от Дир.бг.
"Разговорът за нова българска Конституция не е юридически разговор, а чисто политически. Няма никакви основания за приемане на нова Конституция. Нищо не се е случило толкова в обществото".
Това коментира в предаването "120 минути" по bTV проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието.
"Всички хора разбраха, че това е някакъв ритуален танц, някакъв начин правителството просто да си изкара мандата. Ние се сърдим на г-н Марешки, че е подписал Конституцията, без да я е чел, но с още по-голямо основание трябваше да се сърдим на онези, които са я прочели", каза още Вълчев.
По думите му става въпрос за проект, който над 90% е абсолютно същият като сега действащата Конституция.
"Конституцията има този смисъл да създаде институционалната и правна рамка, за да живеем по един нормален начин. Въпросът не е да се създаде един прекрасен правен акт, а условията, които в този акт ще действат", коментира още Даниел Вълчев.
"Ние до онзи ден не знаехме, че г-н Борисов въобще знае, че в България има Конституция. Той нито ходеше на парламентарен контрол, нито на откриване, нито на вот на недоверие. Едно пълно пренебрежение към конституционната рамка. И сега изведнъж нова Конституция. Това е изключително несериозно", на мнение е той.
Според него случващото се показва, че управляващите са се уплашили.
"Когато премиерът се уплаши, единственият начин е той да мине през избори. Той по някаква причина не го прави", допълни Вълчев.
Според него премиерът Бойко Борисов ще плати много висока цена - политическа, а вероятно и друга.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/