В Ценово насърчиха четенето сред учениците в Деня на книгата

#
23 Apr 2021 49

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово проведоха по един учебен час в библиотеката на местното читалище, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Повод за организираното посещение бе Международният ден на книгата. По решение на ООН 23 април е обявен за Ден на книгата и авторското право през 1995 година. Повечето от момичетата на момчетата са редовни читатели в библиотеката, но те отново изпитаха вълнуващия трепет да се докоснат до книгата. По време на посещението учениците имаха възможност да прочетат мисли на известни личности за ползата от четенето и богатството на книгите. Първокласниците с класен ръководител Емилия Билева научиха как се заемат книги и какви грижи трябва да се полагат за книжното богатство. Те с интерес четоха част от любими приказки и се превъплатиха в ролята на приказните герои. Участниците в срещата отделиха специално внимание и на творчеството на Валери Петров. По този начин беше отбелязана годишнината и се отдаде заслужена почит към един от съвременните български поети. Шестокласниците с преподавателката си по литература Павлинка Николова разгледаха най-новото попълнение на книжния фонд по лавиците на библиотеката. Ръководството на Народно читалище „Христо Ботев“ постоянно полага усилия да осигури не само литература от български автори, но и да не изостава от най-популярните заглавия на световния книжен пазар.

„Във фоайето на училището подготвихме специален кът с различни видове книги. Освен до любимите си детски книги учениците имаха възможност да се докоснат и разгледат и специализирана литература – енциклопедии, атласи, справочници. Още от малки в децата трябва да се формира чувство на любов и уважение към книгите“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!