В Търговската представиха пет идеи за мобилно приложение

Преглеждания: 23 #
18 Apr 2019

В Търговската гимназия бе реализирано първото от планираните в ПДТГ „Д. Хадживасилев“, мероприятия, посветени на Месеца на кариерното ориентиране, съобщават от професионалната гимназия. В аулата на гимназията се състоя конкурса за идея за иновативно мобилно приложение.
В надпреварата се включиха петима ученици от ПДТГ и СУ „Н. Катранов“. Те трябваше да представят под формата на презентация пред публика и жури, начина, по който си представят едно бъдещо, разработено от тях мобилно приложение, в някоя от категориите: туризъм, икономика, образование.
Присъстващите чуха не само оригинални идеи, но и да научат от техните автори как си представят пазарното разпростанение на продукта си, как смятат да го защитят, да го финасират, какъв дизайн и навигация предлагат за него.
Жури на конкурса бяха: Т. Спасова – ст. учител в ПДТГ, Цв. Борисов – учител и основен организатор на състезанието и Л. Лесичков – управител и собственик на фирма за уеб дизайн и уеб програмиране „Девнокс“ – Свищов.
Въпреки отличното представяне на всички участници победители са:
1. Валентин Ангелов – ХІ кл., ПДТГ;
2. Светослав Първанов – ІХ кл., СУ „Н. Катранов“;
3. Любен Георгиев – ХІ кл., ПДТГ.

Предметните награди за победителите бяха осигурени от фирма „Тинк Глобул“ ЕООД – партньор на Търговската гимназия в дуалното обучение на системни програмисти – осмокласници, прием 2019/20 уч. година. Раздадени бяха грамоти и сертификати на всички участници.
На събитието присъства като гост и ст. експерт в РУО – В. Търново, Бонка Долчинкова, която връчи грамоти и награди на учениците от името на Регионалното управление на образованието.
Публика на състезанието бяха представители на Училищното настоятелство при ПДТГ, ученици и учители по ИТ.
Организаторите имат амбицията да развият състезанието през следващите учебни години и се надяват на по-мащабно участие на учениците от всички свищовски училища, за да се предостави още едно поле за изява на способностите им.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/