В Търговската гимназия ученици опознават космоса

Преглеждания: 16 #
17 Mar 2019

С началото на втория срок на учебната 2018/2019 г. в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов стартираха заниманията по интереси, съобщава Юлия Величкова, заместник-директор на най-старото българско професионално училище. Към момента са сформирани 4 клуба и 3 спортни клуба в изпълнение на Наредбата за приобщаващо образование и  Постановление на Министерския съвет №289 от 12.12.2018 г.
Това е станало след като през декември м. г. е проведено анкетно проучване на желанията на учениците от VІІІ до ХІІ клас, с което са идентифицирани занимания по интереси. „Сформираха се 4 клуба и 3 спортни секции. Изготвени са програми с теми и дейности, целящи стимулиране развитието на учениците и техния творчески потенциал, насърчаването на креативното мислене и иновациите”, коментира Юлия Величкова.
Вече действат клубовете „Дигитален маркетинг”, Дигитална фотография „През фотообектива“, „Да опознаем космоса” и „Информационни технологии в екскурзоводството”. Спортните секции са „Баскетбол”, „Волейбол” и „Футбол”.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!