В СУ "Н. Катранов" ще работят за училище на бъдещето 

Преглеждания: 9 #
17 May 2019

СУ "Николай Катранов" успешно разработи и спечели проект пред Еразъм+, като при 100 възможни точки начинанието е получило 97. Това съобщи пред Актуално Свищов Генади Иванов, директор на гимназията. 
Нашето училище е в челната десятка на одобрените в конкурса за проектни предложения по КД1 „Мобилност“, сектор „Училищно образование“, Еразъм+, коментира още директорът. Проектът е на тема "В света на училището на бъдещето". Темите на обученията са "Създаване на снимки и видео в нашата класна стая: Създаване и адаптиране на оригинални визуални ресурси" и "Уеб решения за класната стая".  

Начинанието е дело на Йорданка Илиева, Петя Попова и Мария Йорданова. Общата цел на проекта е да въведе информационните и комуникационни технологии в преподаването и създаване на едно училище на бъдещето.  Основните цели на проекта са: подобряване на дигиталните компетенции както в ежедневната преподавателска дейност, така и при работата по международни проекти. Подобряване на езиковите компетенции на учителите, чрез общуване в чуждоезикова среда и развитие на потенциала за учене и сътрудничество. Използване на нови платформи, софтуер и инструменти, които ще подпомогнат и подобрят преподаването и ученето по различни науки, чрез използване и създаване на дигитални учебни ресурси. Новости в обучението, които биха допринесли за по-голяма динамика и разнообразие в учебния процес и до повишаване мотивацията на учениците за пълноценна дейност и съответно повишаване на резултатите от нея. Обученията ще се проведат в Ирландия и Италия! 
 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK