В СУ „Н. Катранов“ отбелязаха Международният ден за безопасен интернет

#
13 Feb 2019

В СУ „Николай Катранов“ бе отбелязан Международният ден за безопасен интернет, съобщиха от гимназията. В инициативата се включиха ученици от 4-ти до 7-ми клас. Преподавателят по информационни технологии и ръководител направление „ИКТ“ в училище Николай Георгиев запозна учениците с ползите и вредите от интернет, как да разпознаят фалшива информация, кибер тормоз, трафик на хора, защита на личните данни и правила за безопасен интернет.
През 2019 г. над 120 държави от всички континенти отбелязват за 16-а поредна година международния Ден за безопасен интернет. Целта на тази глобална инициатива на Европейската комисия е да се обединят институции, организации, бизнес и гражданско общество, и чрез различни инициативи и кампании, да се заостри вниманието към необходимостта да се полагат още повече общи усилия за превръщането на дигиталния свят в по-безопасна и полезна за развитието на децата среда.
 Тази година акцентът е върху темата за противодействие на онлайн езика на омразата. За постигането на тази цел ключово значение има развиването от най-ранна възраст на дигитално-медийна грамотност и умения у децата. Изключително важна роля тук имат възрастните – семействата и образователните институции, които трябва да помагат за развиване на тези умения.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK