В СУ "Д. Благоев” реализират проект по „Еразъм +“ с Португалия и Полша

#
01 Nov 2018

В СУ “Димитър Благоев“ се проведе първата работна среща по проект „Да се научим да учим” по програма „Еразъм +“. Проектът е финансиран от Европейската комисия и в него участват училища от България, Португалия и Полша. СУ “Димитър Благоев“ представи своите 10 техники на учене и преподаване.
Участниците наблюдаваха час по информатика и се научиха да работят с google maps. Благодарение на своите нови знания те откриха: църквата “Света троица“, ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" и сградата на Търговската гимназия. Присъстваха на тренировка по волейбол и осъществиха двустранна среща. Посетиха Античен военен лагер Нове и местността "Паметниците", където присъстваха на урок по история и учениците от българската група представиха своите 10 техники на учене.
Участниците присъстваха и в час по математика и английски език. Запознаха се с дейността на клубове по „Роботика“, които представиха Робо футбол в Европейската седмица на програмирането.
Участниците присъстваха и на урок за Дарителството по програма „Научи се да даряваш“ и в час по изобразително изкуство, където видяха как учениците използват графични таблети за създаване на компютърни рисунки. Ученици от 7а клас представиха урок по литература за живота, творчеството и личността на Щастливеца в Къща - музей "Алеко Константинов". Също така наблюдаваха анкетата „Моята Изповед“, направена от професор Иван Шишманов три години преди Алеко да бъде убит.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK