В СУ “Д. Благоев” наградиха най-добрите в “Математика без граница”

#
28 Nov 2018

Ученици от СУ „Димитър Благоев“ се включиха в есенния кръг на Шестия  международен турнир „Математика без граници”. Турнирът е за ученици на възраст от 7 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи. Той се провежда в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България. Есенен кръг, зимен кръг – от 25 януари до 9 февруари 2019 г., полуфинал – от 23 до 31 март 2019 г. и финал – от 28 юни до 01 юли 2019 г.
На есенния кръг от СУ „Димитър Благоев“ се явиха 50 участника от 7 възрастови групи. Директора на училещето Цветанка Кирова  поздрави участниците и награди най-добре се представилите се: Моника Георгиева  от  2 клас, отличена със сребърен медал, и второкласниците Дара Иванова, Калоян Стефанов, Пламен Тонев  и Кристиян  Йорданов от 6 клас, които завоюваха бронзови медали. На всички останали деца, взели участие в математическото състезание бяха раздадени грамоти.
Накрая всички се снимаха за спомен и с пожелания за още по-добро представяне в следващия път.
Невена САМОКОВЛИЕВА

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK