В СУ „Д. Благоев” изграждат многофункционална спортна площадка за 191 000

Преглеждания: 19 #
19 Dec 2018

СУ „Димитър Благоев” е на път да има многофункционална спортна площадка в двора си за 191 489 лева, научи Актуално Свищов. Бъдещото спортно съоръжение кандидатства за финансиране пред „Красива България”.
Реална стъпка за осъществяването на поректа е очакваното решение на местния парламент, който да даде съгласие община Свищов да кандидатства в качеството си на допустим бенефициент пред „Красива България“ за 2019 година с проектно предложение „Изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Димитър Благоев“ в град Свищов“  с административен адрес – град Свищов, ул. „Петър Ангелов“ № 17.
Община Свищов ще осигури съфинансиране по проекта в размер на 101 489 лв., което е 53% от общата стойност на начинанието.
За поредна година Община Свищов кандидатства за участие в проект „Красива България“ към Министерството на труда и социалната политика, е записано в мотивите на проекта за решение.
Проектното предложение „Изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Димитър Благоев“ в град Свищов“ е приоритетно, поради факта, че към настоящия момент в сградата на СУ „Димитър Благоев“ се възпитават и обучават 781 деца, разпределени в 36 паралелки, а за тях се грижат 103 човека педагогически и непедагогически персонал. Сградата е топлоизолирана, но съществуващата спортна площадка в двора на училището за игра на децата е оборудвана с метални и стари съоръжения от периода на изграждане на обекта, които не отговарят на изискванията на Наредба 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Днешното състояние на тази територия е лошо – напукани настилки, разрушени огради и спортни уреди, което я прави не функционална и децата обучаващи се в учебното заведение не могат разнообразно да спортуват и заниманията им са ограничени, поради наличието на два амортизирали баскетболни коша. Няма обособени зони за други спортове на открито, настилката е оронен асфалт, което поставя в риск учениците по време на спортни занимания. От изключителна важност е сформираните спортни клубове, които въпреки всичко постигат резултати да бъдат осигурени с подходящи зони за тренировка с оглед създаване на материална среда, която да подпомага, а не да ограничава развитието на потенциала на младите спортисти.
Постигнати спортни резултати през учебна 2017/2018 година:
Баскетбол:
Момичета 5 – 7 клас – II място на Зонален етап;
Момчета 8 – 10 клас – II място на Областен етап;
Момчета 8 – 10 клас – I място на Международен турнир в гр. Александрия, Румъния.
Волейбол:
Момичета 8 – 10 клас – II място на Областен етап;
Момичета 11 – 12 клас – III място на Областен етап.
Тенис на маса:
Момичета 5 – 7 клас – II място на Републиканско.
Футбол:
Момчета 5 – 7 клас – I място Зонален етап в турнира на Кока Кола.
Лекоатлетически крос „Ангели от Лим“ – 2 бронзови, 2 сребърни  и 2 златни медала.
Учебна 2018/2019 година:
Класирани до този момент за Областно първенство

Футбол:  
Момчета 8 – 10 клас.
Баскетбол:
Момчета 8 – 10 клас;
Момчета 5 – 7 клас.
Волейбол:
Момичета 5 – 7 клас.
Наличието на добра материално-техническа инфраструктура, подходящи оборудвани съоръжения ще допринесат за популяризиране на съответните спортове, както и за осмисляне на свободното време на всички ученици.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/