В разгара на зимата Свищов е без приют за безстопанствени кучета (ВИДЕО)

Преглеждания: 15 #
17 Jan 2019

Един материал от 14 януари 2018 година! Кога ли кмета на Свищов говори истината и казва ли истини, някога... Изводите са за читателите

Жители на Свищов се оплакват от агресивни бездомни кучета и твърдят, че в последните дни има случаи на нападнати хора. Градът е един от малкото у нас, в който няма изграден приют за безстопанствени кучета.
Хората в Свищов изпитват страх да се движат по улиците заради безпризорните кучета, които скитат денем и нощем. През зимните месеци ситуацията се усложнява, защото изгладнелите животни се събират на глутници в кварталите и нападат.
- “Да се ликвидират! Ето вижте моята съпруга едва върви. Вчера са я нападнали кучета. Ако аз убия куче, ще ме осъдят”.

Петя Иванова: “Има толкова много нахапани хора, не знам, толкова е страшно.”
От общината признават за проблема и обещават той да бъде решен. Служители на местната управа са преброили в Свищов 89 безстопанствени кучета. Казват, че приютът за бездомни животни трябва да е готов до няколко месеца.
Генчо Генчев, кмет на община Свищов: “В момента е избрана територията и помещенията, където ще бъде изграден новият приют за кучета. Започваме при подобряване на метеорологичните условия.”

Хората се надяват в следващите седмици да няма сериозни инциденти. Все пак не са забравили януари миналата година, когато глутница кучета нападна и уби 80-годишна жена в близкото село Козловец.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK