В разгара на зимата Свищов е без приют за безстопанствени кучета (ВИДЕО)

#
17 Jan 2019

Един материал от 14 януари 2018 година! Кога ли кмета на Свищов говори истината и казва ли истини, някога... Изводите са за читателите

Жители на Свищов се оплакват от агресивни бездомни кучета и твърдят, че в последните дни има случаи на нападнати хора. Градът е един от малкото у нас, в който няма изграден приют за безстопанствени кучета.
Хората в Свищов изпитват страх да се движат по улиците заради безпризорните кучета, които скитат денем и нощем. През зимните месеци ситуацията се усложнява, защото изгладнелите животни се събират на глутници в кварталите и нападат.
- “Да се ликвидират! Ето вижте моята съпруга едва върви. Вчера са я нападнали кучета. Ако аз убия куче, ще ме осъдят”.

Петя Иванова: “Има толкова много нахапани хора, не знам, толкова е страшно.”
От общината признават за проблема и обещават той да бъде решен. Служители на местната управа са преброили в Свищов 89 безстопанствени кучета. Казват, че приютът за бездомни животни трябва да е готов до няколко месеца.
Генчо Генчев, кмет на община Свищов: “В момента е избрана територията и помещенията, където ще бъде изграден новият приют за кучета. Започваме при подобряване на метеорологичните условия.”

Хората се надяват в следващите седмици да няма сериозни инциденти. Все пак не са забравили януари миналата година, когато глутница кучета нападна и уби 80-годишна жена в близкото село Козловец.

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK