В Ореш се проведе XVI „Национален фолклорен събор на католиците

#
03 Jun 2019

За шестнадесети път Ореш се събра католици от близо и далеч за Националния фолклорен събор на католическите общности в България. Тази година Съборът бе посветен на Международния ден на детето и годината на Дева Мария – майка на църквата и децата. По традиция съборът започна със Света литургия от 11.00 часа в храм „Непорочно зачатие на Блажена Дева Мария“. 
Официалното откриване на XVI „Национален фолклорен събор на католическите общности в България“ 2019 се състоя на открита сцена пред читалището.  Разнообразната празнична програма продължи с концерт на танцови и певчески групи, и изпълнители под наслов „Фолклорът е магия“, а по случай Международния ден на детето бе организиран „Детски празник – веселие“. Кулминацията на фестивала беше заключителният концерт на оркестър „Канарите“, който вдигна на крака многобройната публика. 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK