В „Н. Катранов” продължава кампанията за кораба „Радецки”

Преглеждания: 27 #
26 Feb 2019

В СУ „Николай Катранов” текат последните дни от благотворителната кампания в подкрепа на националната светиня кораба „Радецки”, съобщиха Актуално Свищов от гимназията. В подрепа на каузата и по инициатива на Ученическия са изработени значки, а събраните средства отиват по дарителската сметка.
Актуално Свищов припомня: В средата на февруари по предложение на учениците от II „в“ клас и техните учители Стефка Николаева и Евгения Георгиева, СУ „Николай Катранов“ се включва в благотворителна кампания за съхраняването на националната светиня кораба „Радецки”. Съорганизатор на инициативата в училището ще бъдат началните учители и Ученическия съвет.
Идеята е всеки, който желае, да си направи снимка с изработените от II „в“ клас тематични фото рамки и да предостави своето дарение. Събраната сума ще бъде преведена по банков път на инициатора на националната кампания - Сдружение „Енергийно бъдеще за България”.
ДСК Банк ЕАД
ЦЧБ, гр. София, ул. „Московска” № 19
IBAN: BG23STSA93000024648152
BIC: STSABGSF

Банковата сметка на Сдружение „Енергийно бъдеще за България”
Корабът „Радецки” е построен със средствата на 1 200 000 български деца през 1966 г. От тогава и до днес той се намира на пристан в района на Козлодуйското пристанище. Корабът-музей „Радецки” е с национален статут, създаден, за да съхранява и припомня историята и безсмъртния подвиг на войводата Христо Ботев и неговата чета от 205 българи. Всяка година преди да възобнови плаванията си корабът е длъжен да преминава на задължителен технически преглед, извършван от контролния орган „Речен надзор-Лом”. На 07.03.2018 г. бе извършена инспекцията, в която е изрично записано, че на кораб „Радецки” трябва да се извърши доков преглед в кораборемонтен завод до 07.04.2019 г., ако не - преустановява дейността си като плавателно средство.
Необходимите средства са около 250 000 лева. Кампанията ще продължи до 03.03.2019 г. - националния празник на България.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/