В Караманово почетоха паметта на Апостола

#
18 Feb 2021 95

148-та годишнина от обесването на Левски бе отбелязана по нетрадиционен начин в Караманово В уебстраниците на местните институции бе качен клип с рецитал, посветен на Апостола на свободата. Основен двигател на инициативата за пореден път беше НЧ „Светлина“. Любопитен факт е, че  начинанието бе изпълнено с активното съдействие на младите хора от селото. Може би и пандемията от коронавирус провокира да се разгори чувството на родолюбие и признателност към Апостола. „Всеки от младежите, който пожела да участва в рецитала, предварително си избра стихотворение и го разучи. След това един по един изпълнителите идваха в читалището, за да направим запис. Сглобихме и монтирахме изпълненията в една композиция“, разказва читалищният секретар Петя Герасимова. Рециталът се публикува и в електронната страница за населеното място и само за няколко часа събра няколко десетки харесвания. 

В библиотеката на читалището е устроен и специален кът, посветен на Дякона. Овен най-известните негови мисли, посветени на революционната борба, на Отечеството, на безсмъртните завени за чистата и свята република, са представени книги, които описват живота и делото на Васил Левски. В читалището подготвиха и презентация  за Апостола на свободата, която ще бъде представена в училището и детската градина.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!