В Деня на Земята ученици засадиха дърво и цветя

#
22 Apr 2021 102

Ученици от ОУ „Христо Бонев“ в Ценово отбелязаха Деня на Земята с различни инициативи, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Най-малките бяха подготвили изложба от рисунки, посветени на опазването на планетата. „Дълг на всички нас е да съхраним и опазим природата за бъдещите поколения. Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник по света“, сподели Камелия Леонова, директор на учебното заведение. Преподаватели и ученици се включиха в почистване на дворното пространство. Всички получиха ръкавици и чували за събиране на боклуци. Оказа се, че повечето от торбите останаха празни, защото в зелените площи, на спортните площадки и по игрищата се поддържа много добра чистота. Акцията продължи със засаждане на различни видове цветя. Повечето от децата се опитаха да направят лехи, да пуснат семената в пръстта и да ги заровят. Малчуганите споделиха, че с трепет ще очакват растенията да пораснат и ще полагат грижи за тях. По-големите батковци и каки продължиха облагородяването на района като участваха в засаждането на чемшири. Растенията бяха разположени на местата, където е нарушен живия плет около сградата на школото. Под зоркия поглед на преподавателите храстчетата бяха заровени, полети с вода и обезопасени срещу вредители. В двора на училището ще израсте и нов чинар. Отговорната задача по засаждането на дръвчето беше поверена на момичетата и момчетата от седми клас. Фиданката е дарена от местен земеделски стопанин. Той подари дръвче и на училището в село Долна Студена.

Дворовете и площадките на учебните заведения в община Ценово ще придобият нов облик с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни непълнолетни. В близките дни ще бъде закупен посадъчен материал на различни цветя и храсти. С тях ще се оформят пространства с цветни лехи, за които ще се грижат учениците.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!