В Алеково деца и възрастни почетоха Народните будители

#
02 Nov 2018

В село Алеково не пропуснаха да отбележат деня на Народните будители, предаде Кабелна телевизия “Видеосат”. Селото е едно от малкото в общината, което все още има и детска градина и училище.
Съвместно с НЧ “Слънце-1925”  и ККП "Алеко", участие взеха децата от детска градина ”Радост” и ОУ ” Христо Ботев” в селото. Децата рецитираха стихчета за 1 ноември с голям ентусиазъм, а г-жа Костова, учител в местното училище. направи представяне за Свищовските будители.  Съставите от читалището и клуба на пенсионера изпяха песните „Къде си вярна ти любов народна” и „Вятър ечи”. Изпълнени с чувство на признателност, присъстващите оттдадоха своята почит към делото на хората -народни просветители и пазители на българската духовност, като  поднесоха цветя пред бюст паметника на Алеко Константинов на площада. Накрая на този толкова български празник,  в духа на традицията най-малките  изиграха едно хоро, което извика усмивки на лицата.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK