В Алеково деца и възрастни почетоха Народните будители

Преглеждания: 21 #
02 Nov 2018

В село Алеково не пропуснаха да отбележат деня на Народните будители, предаде Кабелна телевизия “Видеосат”. Селото е едно от малкото в общината, което все още има и детска градина и училище.
Съвместно с НЧ “Слънце-1925”  и ККП "Алеко", участие взеха децата от детска градина ”Радост” и ОУ ” Христо Ботев” в селото. Децата рецитираха стихчета за 1 ноември с голям ентусиазъм, а г-жа Костова, учител в местното училище. направи представяне за Свищовските будители.  Съставите от читалището и клуба на пенсионера изпяха песните „Къде си вярна ти любов народна” и „Вятър ечи”. Изпълнени с чувство на признателност, присъстващите оттдадоха своята почит към делото на хората -народни просветители и пазители на българската духовност, като  поднесоха цветя пред бюст паметника на Алеко Константинов на площада. Накрая на този толкова български празник,  в духа на традицията най-малките  изиграха едно хоро, което извика усмивки на лицата.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/