В Академията се проведоха 12-ите „Национални дни на кариерата”

Преглеждания: 16 #
28 Mar 2019

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се проведе 12-ото издание на най-голямото кариерно изложение в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Организатор на националния форум, който тази година се провежда за 18-и път в страната, е Job Tiger, а генерален спонсор е Nestle – България.

Свищов е сред осемте български града, в които се провежда кариерното изложение през 2019 г. Тазгодишното издание на форума срещна свищовските студенти с представители на 16 фирми и организации от България, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Гости на официалното откриване бяха Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов и Светлозар Петров – управител на Job Tiger. Участниците и гостите приветства ректорът на Стопанска академия, доц. д-р Иван Марчевски. Той подчерта значимостта на кариерния форум и ползите от него, както за студентите, така и за бизнеса. „Българската икономика има нужда от добре подготвени икономисти. Фактът, че част от участващите фирми в дните на кариерата в Стопанска академия ежегодно идват за да се срещнат с нашите студенти, показва, че бизнесът има нужда именно от кадрите, които свищовското висше училище подготвя с квалификация в областта на икономиката, администрацията и управлението. Нашите студенти са мотивирани млади хора, които са с амбицията на знаещи и можещи, и които са готови да се захващат с големи предизвикателства”, каза доц. Марчевски. Той пожела на студентите да намерят своите бъдещи работодатели и интересни проекти за кариерната им реализация, а на работодателите – да срещнат в Свищов висококвалифицирани специалисти, които да попълнят екипите им.

Приветствия към свищовските студенти и към участващите представители на практиката, отправиха и официалните гости. Светлозар Петров благодари на Стопанска академия за приятелството и партньорството през изминалите години, с което са предоставени възможности за кариерна реализация на различни генерации свищовски възпитаници. Той сподели, че в национален мащаб за 18 години над 45000 души са започнали стаж или работа след участие в дните на кариерата. Светлозар Петров апелира към свищовските студенти да използват форума за да научат какво изискват работодателите, да се подготвят за пазара на труда и да поставят основите на своето успешно кариерно развитие.

„Свищовското висше училище е ковачница на професионално подготвени кадри с нужните знания и умения за успешно реализиране на трудовия пазар”, заяви в приветствието си зам.-кметът на община Свищов, Анелия Димитрова. Тя подчерта, че участието на представените фирми в изложението е показател за високата оценка, която бизнеса дава за    качеството на предлаганото в Стопанска академия образование. По думите й, кариерният форум спомага за синхронизиране на нагласите на бизнеса с очакванията на младите специалисти и с тяхната мотивация.  

За да представят пред младите хора работни и стажантски позиции, в изложението в Стопанска академия участваха водещи банкови институции и застрахователни компании, Дирекция „Бюро по труда” – Свищов, общинска администрация, фирми от различни сектори, академични центрове. Форумът даде възможност на студентите да получат кариерни съвети и консултации, да коментират с мениджъри и представители на фирмите пазара на труда, да се информират за предлаганите стажантски програми и свободни работни позиции, да обсъждат с работодателите какви са техните изисквания, да разберат начините за по-успешен кариерен старт. Зад много от щандовете студентите срещнаха хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години. За част от младите хора това беше първа среща с работодател в неформална обстановка. 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/