В Академията предпремиерно представиха от „Балкана до Дунав”

Преглеждания: 30 #
19 Dec 2018

В Стопанска академия „Д. А. Ценов“ се проведе предпремиерно представяне на книгата „От Балкана до Дунав“ (Идеи за пътешествия в Дунавска България) на Издателство „Сиела“, съобщи сайта на катедра „Финанси”. Приветствие към форума отправи проф. д-р Марияна Божинова – зам.-ректор и основател на специалност „Икономика на туризма“ в свищовската Алма матер.
Интерес към пътеписа и любознателните открития на авторите бе проявен от граждани и студенти, представители на общината и бизнеса, членове на академичната общност. На представянето бяха засегнати важни въпроси за развитието на туризма в Дунавския регион, перспективите и потенциала за подобряване на качеството на услугите в отрасъла. Реализацията на идеята за Дунавски пътеводител е на авторите Весела Николова, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов.
Финансова подкрепа за реализация на изданието дадоха „Съвет по туризъм – Свищов“ в лицето на доц. д-р Стоян Проданов и ас. д-р Стефан Станимиров, както и академична Фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ с председател на УС проф. д-р Андрей Захариев. В изданието от 157 до 167 страница е отделено специално внимание на СА „Д. А. Ценов“, античния град Нове, фондациите и дарителството, както и славата на Свищов, като градът на 100-те първи неща. Именно римската част от историята на града ни е обект на множество атрактивни за потока туристи събития сред които с най-голяма популярност е ежегодния фестивал „Орел на Дунава“.
http://finance1952.com/article/bulgaria/1468/deset-godini-antichen-festival
От страна на авторския колектив Весела Николова и Гавраил Гавраилов представиха идеята и реализация на книгата, като благодариха на домакините от СА „Д. А. Ценов“ и Съвет по туризъм – Свищов за възможността именно в Свищов да бъде предпремиерното представяне на този изключително атрактивно изготвен пътепис за дунавска България. Желаещите участници в срещата се сдобиха с личен екземпляр от книгата с автограф от авторите.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!