В Академията откриха научна лаборатория по проект с „Бул Инс”

Преглеждания: 33 #
06 Feb 2019

В Стопанска академия бе официално открит специализиран кабинет „Научна лаборатория „Бул Инс” за приложни изследвания по управление на риска”, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Лабораторията е създадена по проект „Академична инфраструктура”, на база подписан тристранен меморандум за сътрудничество между ЗД „Бул Инс” АД, катедра „Финанси и кредит” при СА „Д. А. Ценов” и Фондация „Проф. д-р Минко Русенов”. Полученото целево дарение е за създаване (със средства на Застрахователното дружество чрез Фондацията) на специализиран кабинет с две работни места за преподаватели и шест за студенти, офис обзавеждане, външен презентационен монитор и бяла дъска. Научната лаборатория е изградена в настоящия кабинет на доц. д-р Стоян Проданов и доц. д-р Стефан Симеонов към катедрата, които осигуряват и обучението в посочената област от финансовите науки.

Сред официалните лица при откриване на специализирания кабинет бяха: ректорът на Академията – доц. д-р Иван Марчевски; Крум Крумов – изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД; доц. д-р Стоян Проданов – изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД и преподавател към катедра „Финанси и кредит”; Петрозар Петков – председател на Съвета на директорите на ЗД „Бул Инс” АД; д-р Кристиян Кирилов – председател на Общински съвет – Свищов; членове на Експертна група на Националната агенция за оценяване и акредитация, която осъществява в Стопанска академия процедура по програмна акредитация на професионално направление 3.8 Икономика, в чийто състав са представители на пет университета от София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Русе.

Ръководителят на катедрата – проф. д-р Андрей Захариев, приветства гостите и подчерта, че част от постигнатите резултати се дължат на факта, че бизнесът работи със Стопанска академия, а голяма част от висшия мениджмънт и експертния състав на топ компаниите в България е с диплома от свищовското висше училище. „Бизнесът се бори за своите кадри още от студентската скамейка и част от нашата иновативна практика е да търсим подход, при който да реализираме съвместни проекти, насочени към стипендиантски програми за най-добрите студенти и по-качествен учебен процес” – каза проф. Захариев.   

Изпълнителният директор на ЗД „Бул Инс” АД – Крум Крумов, благодари на Стопанска академия, в лицето на ректора, и на катедра „Финанси и кредит” за дългогодишното сътрудничество и подчерта, че новореализираният проект ще допринесе за изучаването на новите елементи в управлението на риска на големите компании. „Надявам се, с нашия опит и познанията на преподавателския състав на Стопанска академия, да бъдат обучени едни добри кадри – бъдещи наши служители, да бъдат изследвани елементите на риска и да бъдат запознати студентите как правилно да управляват вътрешните и външните рискове, което е основата в съвременното управление на големите финанси” – заяви Крум Крумов.

„Местата, на които нашите студенти влизат в реална работна среда стават с едно повече”, сподели ректорът на Стопанска академия изразявайки благодарност към ръководството на ЗД „Бул Инс” АД и към ръководителя на катедра „Финанси и кредит” – проф. А. Захариев. По думите на доц. Марчевски, катедреният състав за пореден път показва  своята иновативност в приближаването на студентите до реалната практика и в прилагането на нестандартни форми при обучението им. Ректорът подчерта важността и на факта, че научната лаборатория е създадена с поредния дарителски акт. „Ние в Стопанска академия сме горди с това, че сме плод на едно изключително родолюбиво дарение, направено преди повече от 105 години от свищовеца Димитър Ценов, а днес сме свидетели, че примерите за дарителство продължават”, каза ректорът. Той благодари на ЗД „Бул Инс” АД за щедрия акт на дарение, с което подпомагат просвещението в България и обучението на младите икономисти.

Доц. Марчевски и Крум Крумов изпълниха ритуала по прерязване на трикольорната лента, а всички присъстващи гости, академични преподаватели и студенти разгледаха новооткритата научна лаборатория.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!